Härdat glas

Som material förknippas ofta glas med skörhet, vilket till viss del stämmer – men bara om man använder fel glas till fel ändamål. Härdat glas är vanligt glas, fast starkare. Vårt härdade glas är vanligt floatglas som har värmts upp till cirka 650 grader Celsius för att sedan snabbt kylas ner med hjälp av luft. Härdat glas används speciellt där risken för bräckage är stor. Skulle ett bräckage ske granulerar glaset, vilket minskar risken för skärskador. Vi erbjuder kompletta lösningar med härdat glas i Bromma med omnejd. Vårt härdade glas uppfyller kraven för personsäkerhet och är lämpligt att använda i till exempel bastu och badrum.

Passar utmärkt för inredning i bastu & dusch

Ett vanligt användningsområde för härdat glas är vid bygge av bastu. Om du är i färd med att bygga en bastu i glas kan du kontakta oss för att diskutera potentiella lösningar. Vi skräddarsyr glaset efter dina specifika önskemål och behov. Om du behöver bastuglas kan du alltid vända dig till oss. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med härdat glas och kan ge goda råd för att dina glasmiljöer ska bli så säkra som möjligt.

Härdat glas i inredning

Inte sällan kommer vi människor i kontakt med glas av olika slag i inredningen, både i hemmet och på arbetsplatsen. Det kan till exempel handla om ett innertak som släpper igenom solljus, ett glasräcke eller måttanpassade glasväggar. Oftast används härdat glas för dessa ändamål, helt enkelt eftersom det tål högre belastning och är säkrare.

Inlagd i kategori: