Isolerglas

Öka energivärden & dämpa oljud & buller

Isolerglas kommer i många utföranden. Om du vill uppnå vissa energivärden eller ljudkrav är isolerglas en produkt som kan byggas upp på olika sätt, beroende på vilka önskemål du har. Glaset kan till exempel användas till glasdörrar. Det kan med fördel kombineras med härdat glas, lamellglas, energiglas, brandskyddsglas eller solskyddsglas. Vi levererar och monterar isolerglas i Bromma med omnejd.

Så fungerar isolerglas

Ett isolerglas är en kassett som byggs upp i flera lager. I uppbyggnaden av isolerglaset kan man använda allt ifrån brandskyddsglas eller solskyddsglas till fönsterglas, härdat glas eller lamellglas. Mellan varje lager av glas skapas en luftficka som byggs upp av en distanslist. Denna monteras mellan glasen. Luftfickan försluts, vilket bland annat håller smuts borta mellan glasen. Den kan också fyllas med exempelvis argongas för att förbättra isolerglasets energivärde.

Fördelar med isolerglas

Isolerglas är starkt, säkert och kan förbättra energivärdet. Därför är användningsområdena för isolerglas många. Det används i fönster och dörrar för att spara energi, stänga ute buller, skydda från sol, förbättra brand- och personskydd och för att skapa insynsskydd. En stor fördel är att isolerglas nuförtiden kan ha flera olika egenskaper samtidigt. Exemplen på användningsområdena är många.

Isolerglas till uterum

Om du vill bygga ut ditt hus med ett uterum kan du med andra ord använda dig av isolerglas som både kan bevara värmen i rummet och skydda från insyn. Fönster av isolerglas kan också vara både energieffektiva och bullerdämpande.

Inlagd i kategori: