Smutsavisande glas

För de allra flesta är fönsterputsning ett nödvändigt ont. Därför är det för många en självklarhet att investera i smutsavvisande glas. Det är en av de senaste innovationerna i glasbranschen, och både privatpersoner och företag väljer att installera smutsavvisande glas. Vi ser alltid till att hålla oss uppdaterade med de senaste teknikerna och kan hjälpa dig med det mesta som är relaterat till smutsavvisande glas. Vi levererar och monterar smutsavvisande glas i hela Stockholm.

Så fungerar smutsavvisande glas

Självrengörande glas – fungerar det verkligen? Svaret är att rengöringen av smutsavvisande glas sker mycket mer sällan än rengöring av vanligt glas. Detta beror på den speciella beläggning som finns på smutsavvisande glas. Det hela sker i två olika steg.

Beläggningen rengör glaset med hjälp av solen UV-strålar

Först och främst reagerar beläggningen med det naturliga dagsljusets UV-strålar, en process som bryter ner organiskt smuts. Utöver detta är glaset hydrofilt, vilket innebär att inga droppar bildas på det smutsavvisande glaset. Vattnet sprids istället över en jämn yta och tar med sig smuts när vattnet spolas bort. Beläggningens livslängd är lika lång som själva glasets – smutsavvisande glas är med andra ord en långsiktig investering.

Inlagd i kategori: